2022-05-16 10:20Pressmeddelande

Torsta anordnar under två dagar Beapmoeh - den samiska matkonferensen.

Ann Sparrock. Foto: TorstaAnn Sparrock. Foto: Torsta

Syftet med konferensen är att det ska vara kunskapshöjande, inspirerande och nätverkande så att deltagarna får större kunskap och kännedom om samisk mat och kultur.

Ann Sparrock är en av arrangörerna för Beapmoeh och hon ser fram mot konferensen.
- Det ska bli väldigt roligt och inspirerande. Vi har bjudit in bland annat livsmedelsproducenter, samiska förvaltningskommuner, Region Jämtland Härjedalen, Sametinget, politiker och samiska organisationer för att under två dagar nätverka, sprida och höja kunskap om den samiska maten och kulturen. Vi tror det blir väldigt meningsfullt och inspirerande att exempelvis kockar och inköpsansvariga får träffa livsmedelsproducenter och så vidare.

Under dagarna blir det föreläsningar, workshops och provsmakande.
- Alla måltider utom frukosten är från det samiska köket och alla ingredienser är sådant som de offentliga köken själva kan köpa in, på så sätt blir det inspirerande att se vilka samiska måltider som kan lagas i offentliga kök, berättar Ann Sparrock.

Beapmoeh - den samiska matkonferensen, hålls på Frösö Park Hotel på Frösön den 18 - 19 maj och är en del i projektet ”Utveckling av samisk livsmedelsproduktion mot offentliga kök” som drivs av Torsta AB. Projektet finansieras av Jordbruksverket och Region Jämtland Härjedalen.

Program finns att se här:
https://torsta.se/wp-content/uploads/2022/05/Program.pdf
Kontakt: Ann Sparrock, ann.sparrock@torsta.se, 0703210370 


Om Torsta

Torsta är ett kunskapscentrum som ska tillgodose och utveckla de gröna näringarnas behov av ny kunskap, nya idéer och nya kontakter. Torsta ligger i Ås, men finns till för och är aktiva i hela Jämtlands län. Vi erbjuder utbildningar och kurser för både unga och vuxna som leder till jobb. Vår utvecklingsavdelning sörjer för att framtidssäkra företags- och landsbygdsutvecklingen. I huvudbyggnaden finns även Torsta Gårdsrestaurang som erbjuder god mat och konferensmöjligheter i lantlig miljö. Vi vill bidra till ökad lönsamhet och affärsmässighet i branschen och vara de gröna näringarnas självklara källa till kunskap. Fråga Torsta! Vi har inte alla svaren, men vi har kunskap, engagemang och nätverk för att ta reda på det du behöver veta.

Kontaktpersoner

Presskontakt
Presskontakt
Ann Sparrock
Ann Sparrock