2022-09-05 11:47Pressmeddelande

Till helgen anordnas Skördefest Jämtland / Härjedalen

Foto: SkördefestFoto: Skördefest

I år är det 23 gårdar och strax över 40 utställare som är med i Skördefest Jämtland / Härjedalen. Här har besökarna möjlighet att träffa bonden, mathantverkaren, slöjdaren och många fler. 

Alla dessa gårdar i Jämtland och Härjedalen öppnar under helgen 10-11 september mellan klockan 11-16 upp sina gårdar. På gårdarna finns det även utställare så totalt är det cirka 60 gårdar och utställare som är med. 

- Arrangemanget är öppet för alla och helt avgiftsfritt att besöka, säger Rikard Backskog, ansvarig för årets Skördefest Jämtland / Härjedalen som anordnas av Torsta AB.

Förutom att träffa bonden, mathantverkaren, slöjdaren och många fler, kan besökarna smaka lokalproducerad mat och fika, uppleva gårdsnära aktiviteter, handla jämtländska råvaror och hantverk direkt från gårdarna samt lära sig mer om matens ursprung och livet på landet. 

- Skördefest Jämtland / Härjedalen är en folkfest för att visa upp och uppmärksamma på vad som finns nära oss såsom lokalt mathantverk, lokala råvaror och härliga miljöer.   Det kommer finnas möjlighet att köpa råvaror och mathantverk på plats. Det kommer även finnas andra aktiviteter, exempelvis kommer vissa gårdar erbjuda möjligheten att få klappa djuren, säger Rikard.

I år har regionen gått in med stöd till Skördefest Jämtland / Härjedalen.

- Region Jämtland Härjedalen har i år gått in med pengar för att stötta upp marknadsföringen vilket har lett till att Torsta AB har valt att hålla anmälningen för gårdarna och utställarna avgiftsfri. Detta för att öppna upp för att fler utställare ska ha möjlighet att visa upp sin verksamhet, säger Rikard Backskog.

Rikard Backskog, Torsta AB

Rikard Backskog, Torsta AB

 

Rikard ser mycket fram mot helgen.
- Jag märker ett stort intresse i år så det ska bli riktigt roligt med årets Skördefest Jämtland / Härjedalen, avlutar Rikard med.

För frågor, kontakta Rikard Backskog på 073 800 34 05.
Hemsida: https://skordefestjh.se/Om Torsta

Torsta är ett kunskapscentrum som ska tillgodose och utveckla de gröna näringarnas behov av ny kunskap, nya idéer och nya kontakter. Torsta ligger i Ås, men finns till för och är aktiva i hela Jämtlands län. Vi erbjuder utbildningar och kurser för både unga och vuxna som leder till jobb. Vår utvecklingsavdelning sörjer för att framtidssäkra företags- och landsbygdsutvecklingen. I huvudbyggnaden finns även Torsta Gårdsrestaurang som erbjuder god mat och konferensmöjligheter i lantlig miljö. Vi vill bidra till ökad lönsamhet och affärsmässighet i branschen och vara de gröna näringarnas självklara källa till kunskap. Fråga Torsta! Vi har inte alla svaren, men vi har kunskap, engagemang och nätverk för att ta reda på det du behöver veta.


Kontaktpersoner

Presskontakt
Presskontakt
Rikard Backskog
Rikard Backskog