2021-05-19 10:06Pressmeddelande

Kosläpp på Torsta

Betessläpp på Torsta i Ås. Foto: TorstaBetessläpp på Torsta i Ås. Foto: Torsta

Hallå där Anna-Karin Haag, ladugårdsförman på Torsta. Idag släppte ni ut korna på grönbete, ett så kallat kosläpp. Hur var känslan?

Underbart, korna får lufta sig och äntligen komma ut på grönbete!

Är korna ute hela tiden från nu till i höst eller går de in i ladugården ibland även på sommaren?

Korna får gå in och ut som de vill. De kan gå in i ladugården och äta kraftfoder och ligga i sina bås närsomhelst. Korna har det väldigt bra inne så de vill vara inne mycket. Men vi vill att de ska vara ute också.

Vissa kor stångas när de kommer på grönbete, varför gör de det?

De gör upp och sätter hierarki, det är ett naturligt beteende.

På grund av pandemin var det inte ett traditionellt kosläpp med en stor publik, tror du det blir kosläpp som vanligt nästa år?

Ja, det är ju en folkfest så det hoppas vi.

Ni har även får och lamm här på Torsta, när kommer de ut i fårhagen?

Förhoppningsvis innan helgen, kanske nästa vecka!

Fler bilder finns här:

https://press.torsta.se/posts/pressreleases/koslapp-pa-torsta

Kontakt Anna-Karin Haag: 0705348808


Om Torsta

Torsta är ett kunskapscentrum som ska tillgodose och utveckla de gröna näringarnas behov av ny kunskap, nya idéer och nya kontakter. Torsta ligger i Ås, men finns till för och är aktiva i hela Jämtlands län. Vi erbjuder utbildningar och kurser för både unga och vuxna som leder till jobb. Vår utvecklingsavdelning sörjer för att framtidssäkra företags- och landsbygdsutvecklingen. I huvudbyggnaden finns även Torsta Gårdsrestaurang som erbjuder god mat och konferensmöjligheter i lantlig miljö. Vi vill bidra till ökad lönsamhet och affärsmässighet i branschen och vara de gröna näringarnas självklara källa till kunskap. Fråga Torsta! Vi har inte alla svaren, men vi har kunskap, engagemang och nätverk för att ta reda på det du behöver veta.


Kontaktpersoner

Presskontakt
Presskontakt