2020-08-21 08:32Pressmeddelande

Jämtlands Gymnasium Torsta fortsätter öka i antalet nya elever

Oscar Amrén, rektor på Jämtlands Gymnasium Torsta.
FOTO: Robert Henriksson / TorstaOscar Amrén, rektor på Jämtlands Gymnasium Torsta. FOTO: Robert Henriksson / Torsta

2020 började 45 nya elever i årskurs 1 på Jämtlands Gymnasium Torsta.  – En glädjande siffra för de gröna näringarna i Jämtland säger Oscar Amrén, rektor på Jämtlands Gymnasium Torsta.

Naturbruksgymnasiet Jämtlands Gymnasium Torsta har ökat i antalet nya elever senaste åren och 2020 är inget undantag, 45 stycken nya elever började 2020, jämfört med 2019 då 42 stycken elever startade. Detta kan jämföras med 2016 då 34 nya elever startade.

Oscar Amrén är rektor på Jämtlands Gymnasium Torsta och är väldigt glad att fler elever söker sig till de gröna näringarna. Inriktningarna som finns på Jämtlands Gymnasium Torsta är skog, lantbruk och djur där både inriktningarna skog och djur är helt fullsatta.

Vad tror du att ökningen beror på?

- Det finns ett allmänt ökat intresse för de gröna näringarna i Sverige och det spelar säkert roll. Sen har vi har ett väldigt bra rykte, ryktet sprids vidare till syskon och yngre kompisar, säger Oscar.

Skolans rykte är bra och ni får höga betyg av eleverna på utvärderingarna, faktiskt högre än snittet jämfört med andra delar av Jämtlands Gymnasium. Vad beror detta på tror du?

- Det lilla formatet på skolan kombinerat med bra lärare gör mycket. Eleverna trivs bra med skolan och med varandra. Skolan är aldrig långt från verkligheten heller. Torsta är ett Grönt Centrum och därför är det folk från olika gröna branscher på plats här ibland vilket gör att elever träffar blivande arbetsgivare och det tror jag också är en bidragande orsak till att eleverna trivs med skolan.Om Torsta

Torsta är ett kunskapscentrum som ska tillgodose och utveckla de gröna näringarnas behov av ny kunskap, nya idéer och nya kontakter. Torsta ligger i Ås, men finns till för och är aktiva i hela Jämtlands län. Vi erbjuder utbildningar och kurser för både unga och vuxna som leder till jobb. Vår utvecklingsavdelning sörjer för att framtidssäkra företags- och landsbygdsutvecklingen. I huvudbyggnaden finns även Torsta Gårdsrestaurang som erbjuder god mat och konferensmöjligheter i lantlig miljö. Vi vill bidra till ökad lönsamhet och affärsmässighet i branschen och vara de gröna näringarnas självklara källa till kunskap. Fråga Torsta! Vi har inte alla svaren, men vi har kunskap, engagemang och nätverk för att ta reda på det du behöver veta.


Kontaktpersoner

Presskontakt
Presskontakt
Robert Henriksson
Fotograf & Kommunikatör
Robert Henriksson