2022-08-25 11:19Pressmeddelande

Antalet elever på Torsta Naturbruksgymnasium fortsätter att öka!

Göran Åkesson, rektor Torsta NaturbruksgymnasiumGöran Åkesson, rektor Torsta Naturbruksgymnasium

På torsdagen var det upprop på Torsta Naturbruksgymnasium för elever i årskurs 1 och hela 56 stycken elever kommer att börja på Naturbruksprogrammet i år.

Förra året började 52 stycken elever årskurs 1, året innan var det 45 elever och år 2016 var det 34 elever, men i år är det alltså 56 stycken elever som börjar. På Naturbruksprogrammet på Torsta Naturbruksgymnasium finns inriktningarna Lantbruk, Djurvård, Skogsbruk och den nystartade Naturturism.

Torstas nya rektor Göran Åkesson är nöjd över att antalet elever fortsätter öka.

- Efter dagens upprop, känns det verkligen stimulerande att som rektor, få följa dessa elever i sina studier mot det arbetsliv som väntar! Det bådar gott för framtiden, att våra elever tänker sig en yrkesframtid, i det som gör att Sverige får en välbehövlig levande landsbygd, säger Göran Åkesson.Om Torsta

Torsta är ett kunskapscentrum som ska tillgodose och utveckla de gröna näringarnas behov av ny kunskap, nya idéer och nya kontakter. Torsta ligger i Ås, men finns till för och är aktiva i hela Jämtlands län. Vi erbjuder utbildningar och kurser för både unga och vuxna som leder till jobb. Vår utvecklingsavdelning sörjer för att framtidssäkra företags- och landsbygdsutvecklingen. I huvudbyggnaden finns även Torsta Gårdsrestaurang som erbjuder god mat och konferensmöjligheter i lantlig miljö. Vi vill bidra till ökad lönsamhet och affärsmässighet i branschen och vara de gröna näringarnas självklara källa till kunskap. Fråga Torsta! Vi har inte alla svaren, men vi har kunskap, engagemang och nätverk för att ta reda på det du behöver veta.

Kontaktpersoner

Presskontakt
Presskontakt
Göran Åkesson
Rektor
Göran Åkesson