2021-03-30 08:27Pressmeddelande

Anna Olofsson Frestadius ny VD på Torsta AB

Anna Olofsson Frestadius.
Foto: Robert Henriksson / TorstaAnna Olofsson Frestadius. Foto: Robert Henriksson / Torsta

Det är med glädje vi idag presenterar att Anna Olofsson Frestadius tar över som VD på Torsta AB från 1 augusti 2021.

Anna Olofsson Frestadius jobbar idag som utvecklingschef på Torsta och har gjort så i cirka tre år. Torstas nuvarande VD Trine Amundsen meddelade förra året att hon skulle gå i pension 2021 och nu är alltså arbetet klart med att hitta en ny VD.

Marie Simonsson är styrelseordförande på Torsta. Hon är nöjd att det blev just Anna Olofsson Frestadius som blev ny VD.

- Anna är en välkänd profil inom regionala utvecklingsfrågor som är ett av Torstas fokusområden. Med Anna som VD kommer vi att behålla och förstärka vår roll som ledande inom utbildning och utveckling.

Anna Olofsson Frestadius är utbildad socionom och har jobbat som företagsrådgivare och affärsutvecklare innan hon kom till Torsta som utvecklingschef. Hon var tidigare i år med på listan ”Årets Kvinna” 2021 där Expressen väljer ut 100 kvinnor som är bra förebilder eller på annat sätt sticker ut. Anna Olofsson Frestadius startade även ett väguppror i Offerdal eftersom hon tycker att alla ska ha rätt till samma standard på vägarna, ett uppror som nått ända upp till ministernivå.

Den 1 augusti 2021 börjar Anna Olofsson Frestadius som VD på Torsta.

Grattis Anna, hur känns det här?

-  Tack snälla, det känns spännande och utmanande men också bra. Jag ser det som ett fint förtroende jag fått.

Torstas uppdrag är bland annat att stötta de gröna näringarna i Jämtland / Härjedalen. Vilken vision har du för Torsta i denna roll och vad tror du om de gröna näringarnas roll i framtiden här i regionen?

- Fler och fler ser och förstår vikten av gröna näringar såväl i länet som i landet och jag vill vara med och fortsätta det arbete som Torsta bedriver med att synliggöra, utveckla och stärka dem. Jag ser landsbygdsutveckling som den mest betydelsefulla delen i samhällsutvecklingen och är det några som då utgör viktiga pusselbitar så är det alla som verkar inom och för de gröna näringarna. En viktig sak som jag ser är att öka omgivningens kunskap kring hur saker och ting faktiskt ser ut. Jorden, skogen och vattnet berör ju oss alla och allt hänger ihop, det tänker jag att vi ska synliggöra än mer.

Vad betyder Jämtlands län för dig?

- Det låter kanske konstigt men jag tycker det är intressant hur en plats kan borra sig djupt in i ens hjärta och rota sig fast. Och än mer intressant hur ett helt län har förmågan att göra detsamma. Särskilt hos en som mig som inte är uppvuxen här. Jämtlands län är för mig inte bara ett län, det är hemma. Och jag upplever att det är så många andra också känner. Och vad vet jag, kanske är det inte själva länet, utan alla människor här som gör den till den där alldeles extraordinära platsen som jag aldrig kommer lämna frivilligt.

Till sist, vad har du för intressen utanför din jobbroll?

- Jag älskar att vara hemma i Offerdal med mina nära och kära. Så pass att jag nästan måste beskriva det som mitt intresse. Men tillvaron kryddas med att springa i skogen på blöta myrar, paddla kajak i Näldsjön och umgås med dem som gör livet gott. Och gröna växter. Jag har en kraftigt växande kärlek till dem också.


Om Torsta

Torsta är ett kunskapscentrum som ska tillgodose och utveckla de gröna näringarnas behov av ny kunskap, nya idéer och nya kontakter. Torsta ligger i Ås, men finns till för och är aktiva i hela Jämtlands län. Vi erbjuder utbildningar och kurser för både unga och vuxna som leder till jobb. Vår utvecklingsavdelning sörjer för att framtidssäkra företags- och landsbygdsutvecklingen. I huvudbyggnaden finns även Torsta Gårdsrestaurang som erbjuder god mat och konferensmöjligheter i lantlig miljö. Vi vill bidra till ökad lönsamhet och affärsmässighet i branschen och vara de gröna näringarnas självklara källa till kunskap. Fråga Torsta! Vi har inte alla svaren, men vi har kunskap, engagemang och nätverk för att ta reda på det du behöver veta.


Kontaktpersoner

Anna Olofsson Frestadius
VD, Torsta AB
Anna Olofsson Frestadius
Robert Henriksson
Fotograf & Kommunikatör
Robert Henriksson